SKH1: YOKSULLUĞA SON

Geçim kaynakları kısıtlı olan yerel halk için yöreye özgü turizm ürünleri ve hizmetlerinin geliştirilmesini destekleyerek, yeni gelir kaynağı yaratır. Yoksulluk içinde yaşayanlar da dahil olmak üzere yerel halkı turizm değer zincirine dahil ederek onlara iş imkanları yaratır, eğitim olanakları sunar. Mesleki ve girişimcilik becerilerini geliştirmek için sivil toplum ağlarıyla iş birlikleri kurar (tur rehberleri, yerel sanatçılar, yerel gıda toplulukları, vb.).

SKH 8: İNSANA YAKIŞIR İŞ VE EKONOMİK BÜYÜME

İlgili ürün ve hizmetler ile turizm değer zincirlerine katılmak için toplulukları iş birliğine çağırır. Genç girişimcilere yatırım/mentorluk yaparak ve turizm ile ilgili girişimleri teşvik ederek girişimcilik kültürünü destekler. İş imkanları yaratmak ve yerel ekonomik kalkınmaya destek vermek için sürdürülebilir turizm alanında yatırım yapar. Üretken istihdama katılmayı ve insana yakışır iş olanakları yaratmayı, girişimciliği, yaratıcılığı ve inovasyonu destekleyen ve finansal hizmetlere erişim de dahil olmak üzere mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurulmasını ve büyümesini destekleyen kalkınma odaklı politikaları teşvik eder.

SKH 10: EŞİTSİZLİKLERİN AZALTILMASI

Yoksulluk içinde yaşayanlar da dahil olmak üzere yerel halkı turizm değer zincirine dahil ederek onlara iş imkanları yaratır, eğitimler verir ve istihdam edilmelerini sağlar.

SKH 12: SORUMLU TÜKETİM VE ÜRETİM

Yenilikçi iş modellerinin geliştirilmesini teşvik eder. Gıda atığının ve kayıplarının azaltılmasına destek olur. Yerel kültür ve ürünleri teşvik eden ve iş imkanları yaratan sürdürülebilir turizmi destekleyen politikalar geliştirir ve uygular.

SKH 14: SUDAKİ YAŞAM

Karasal faaliyetlerden kaynaklı deniz çöpünün engellenmesi ve su kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlar. Çöplerin yanlış yönetimini ve denize çöp atılmasını önler. Deniz ve kıyı ekosisteminin sürdürülebilir yönetimi ve korunmasına katkı sağlar, biyolojik çeşitliliğin ve balık stoklarının korunmasına çalışır. Deniz kaynaklarının korunmasında sürdürülebilir turizmi araç olarak kullanır.

SKH 15: KARASAL YAŞAM

Biyolojik çeşitlilik ve doğal yaşam alanlarının korunmasını sağlar. Ekosistemler ve doğal kaynaklar üzerindeki etkileri ölçer, yönetir ve azaltır. Korunan türlerin yasadışı avlanmasının ve kaçakçılığının önlenmesini teşvik eder. Ziyaretçilerin yerel kültürlerle etkileşim de dahil olmak üzere, ormanları veya doğal alanları ziyaret ederken uygun davranışlar sergilemesi hakkında farkındalık yaratır.